Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită

de ionix in Pui, 6 Dec 2010 | 9426 vizualizari

 

o să-mi spuneţi că nu-i nicio treabă interesantă... eh, e un mic secret pe care l-am văzut într-o emisiune pe Euforia...

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • o cană cu făină
  • o cană cu pesmet
  • pudră de chilli
  • sare
  • 1 ou şi un albuş
  • puţin praf de copt
  • Pentru sos:
  • un gălbenuş
  • circa 100 ml ulei
  • brânză topită
  • sare, piper
  • o lingură cu zeamă de lămâie
  • 4 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită:

Aripioarele de pui se taie şi se curăţă de cotoare. Se condimenteză cu chilli şi sare iar apoi se lasă la marinat vreo 30 de minute la frigider.

Făina se amestecă bine cu praful de copt.  Aripioarele se dau pe rând prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în ulei foarte bine încins.

Îintre timp pregătim sosul.

Punem gălbenuşul într-un castronel şi peste pisăm usturoiul iar apoi frecăm bine.  Adăugăm ulei, puţin câte puţin, şi frecă ca pentru o maioneză. Turnăm şi zeama de lămâie.  Punem şi brânza topită şi omogenizăm.  Punem sare şi piper după gust.

Aripioarele crocante se servesc cu acest sos.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

praful de copt este secretul acestei reţete... face ca înevelişul să fie mai crocanţos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Teo 1

06.12.2010, 21:17

noutatea e ''sosul'! imi place 1

lilik 1

07.12.2010, 10:14

super

ionix 1

07.12.2010, 12:00

fetelor, mulţumesc pentru apecieri...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante marinate, cu sos